Author: Ima Arshad

MAPS Ipoh

Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh bertemakan animasi tempatan dan antarabangsa bakal menarik minat ibu bapa untuk membawa anak2 beriadah & rekreasi.. admin syorkan untuk anda membeli tiket tahunan atau annual pass hanya RM2++ setahun dan boleh masuk hari2 kalau nak..Admin share beberapa gambar sekitar kawasan...

Read More

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk mengulit kenangan dan sebagai tanda masih sayangkan makanan-makanan epic ni di...

Read More

Hotel bangsal ikan??

ONLY IN TAIPING The Happy 8 Retreat Korang akan terkejut bangunan yang macam bangsal ikan ni merupakan HOTEL yang sangat cantik.. Wajib klik link tu untuk nak tengok lebih banyak gambar menarik hotel ni dan alamat dekat gambar last skali.. Klik link ni>> hotel bangsal...

Read More

Western Food di Raintown Brother cafe

Semalam pusing2 terjumpa satu cafe.. Raintown Brother cafe dekat sebelah bistro mamak di econsave kamunting.. Bleh tahan gak Grill cheezy chicken dia. Freshh chicken ye.. Bukan frozen.. Hehehe.. Maklumlah. Skrg ni orang ramai nak meniaga tapi pakai menu frozen.. So.. Kesudahannya tingal tulang. Nah! macam biasa, admin mesti takkan miss belanja gambaq makanan. Biaq hangpa terlioq tak tido malam..hahahaha (gelak jahat) Sapa-sapa yang kaki western nak rasa kelainan skit menu dari western biasa boleh kot cuba.. Owner dia muda lagi. Umoq 25 dan masih BUJANG....

Read More

Burger Kukus Bakar

Kalau anda tercari-cari buger yang femes dan bersaiz besar kat Taiping ni, admin suggest pergi la ke LA Burger Kukus Bakar, Taiping.. Ape bestnye?? Haaa..meh nak belanja gambaq dia..Terlioq baq hanggg… Nak order untuk sambut birthday pon boleh..Rare sikit, asyik beli kek je kan..hihiihi. Anyway, lokasi La Burger ni terletak di sebelah IPD taiping bersama restoran Ara. Boleh contact no ni : 017-540 2501...

Read More

Recent Videos

Loading...

Subscribe