Ima Arshad

Salah seorang crew dan IT specialist di Taiping Zone. Mempunyai kemahiran web design, Fb Ads analisis, dan SEO. Boleh whatsapp 012-4665617 untuk urusan pengiklanan atau servis IT.

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk mengulit kenangan dan sebagai tanda masih sayangkan makanan-makanan …

List makanan legend di Taiping Read More »

Hotel bangsal ikan??

ONLY IN TAIPING The Happy 8 Retreat Korang akan terkejut bangunan yang macam bangsal ikan ni merupakan HOTEL yang sangat cantik.. Wajib klik link tu untuk nak tengok lebih banyak gambar menarik hotel ni dan alamat dekat gambar last skali.. Klik link ni>> hotel bangsal ikan

Western Food di Raintown Brother cafe

Semalam pusing2 terjumpa satu cafe.. Raintown Brother cafe dekat sebelah bistro mamak di econsave kamunting.. Bleh tahan gak Grill cheezy chicken dia. Freshh chicken ye.. Bukan frozen.. Hehehe.. Maklumlah. Skrg ni orang ramai nak meniaga tapi pakai menu frozen.. So.. Kesudahannya tingal tulang. Nah! macam biasa, admin mesti takkan miss belanja gambaq makanan. Biaq hangpa terlioq …

Western Food di Raintown Brother cafe Read More »

Burger Kukus Bakar

Kalau anda tercari-cari buger yang femes dan bersaiz besar kat Taiping ni, admin suggest pergi la ke LA Burger Kukus Bakar, Taiping.. Ape bestnye?? Haaa..meh nak belanja gambaq dia..Terlioq baq hanggg… Nak order untuk sambut birthday pon boleh..Rare sikit, asyik beli kek je kan..hihiihi. Anyway, lokasi La Burger ni terletak di sebelah IPD taiping bersama restoran Ara. …

Burger Kukus Bakar Read More »

Bundle di Kamunting

Siapa yg pernah layan bundle, pasti akan come back dengan bundle. Tengok macam mana sambutan yg sangat hangat di kalangan penggemar bundle! Gambar ni diambil pada bulan 12 tahun 2015. Boleh jadi salah satu tempat pilihan utk warga Taiping membeli-belah! Kunjungi Jualan Kilang Bundle House yg terletak di belakang Pasaraya Econsave Kamunting. Murah serendah RM1.  

Photo shoot di Taman Tasik Taiping

Taman Tasik Taiping atau Lake Garden memang terkenal dengan view yang cantik gila babas..haha..Sebab tu selalunye orang khawin buat outdoor photo shoot kat sini. Kalau musim cuti sekolah, confirm musim kenduri jugak..Lalu sini je mesti penuh pengantin berposing..haha.. Tak caye ni antara hasil ‘TANGKAPAN’ gambar kat lake..banyak lagi..tp malas boh semua.. Sekali dengan bridesmaid pengantin pon …

Photo shoot di Taman Tasik Taiping Read More »