Jalan Jalan

Jom tengok apa ada di Kuala Sepetang

Video review oleh TravadLife’s ini mengetengahkan tentang tempat-tempat menarik di Kuala Sepetang dan sekitar Taiping. Antaranya: Kuala Sepetang Fish Village Mangrove Forest Happy 8 Retreat Hotel in Kuala Sepetang Taiping Museum (1883) Taiping Lake Garden Jom layan…

MAPS Ipoh

Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh bertemakan animasi tempatan dan antarabangsa bakal menarik minat ibu bapa untuk membawa anak2 beriadah & rekreasi.. admin syorkan untuk anda membeli tiket tahunan atau annual …

MAPS Ipoh Read More »

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk mengulit kenangan dan sebagai tanda masih sayangkan makanan-makanan …

List makanan legend di Taiping Read More »

Hotel bangsal ikan??

ONLY IN TAIPING The Happy 8 Retreat Korang akan terkejut bangunan yang macam bangsal ikan ni merupakan HOTEL yang sangat cantik.. Wajib klik link tu untuk nak tengok lebih banyak gambar menarik hotel ni dan alamat dekat gambar last skali.. Klik link ni>> hotel bangsal ikan

Photo shoot di Taman Tasik Taiping

Taman Tasik Taiping atau Lake Garden memang terkenal dengan view yang cantik gila babas..haha..Sebab tu selalunye orang khawin buat outdoor photo shoot kat sini. Kalau musim cuti sekolah, confirm musim kenduri jugak..Lalu sini je mesti penuh pengantin berposing..haha.. Tak caye ni antara hasil ‘TANGKAPAN’ gambar kat lake..banyak lagi..tp malas boh semua.. Sekali dengan bridesmaid pengantin pon …

Photo shoot di Taman Tasik Taiping Read More »