Legend di Taiping

Taiping Supermarket dengan pasar malam pada tahun 80-an

Haa… ni min nak habaq kat budak-budak wicet, budak-budak yang generasi depa kena panggil dengan huruf X, Y dengan Z… cer hampa tunjuk gambaq ni kat mak pak hampa yang generasi yang dirujuk tak pakai huruf…­čśé Ni kalau hampa tak cam, gambaq Taiping Supermarket dengan pasar malam yang ada tiap-tiap malam kat depan Casual Market …

Taiping Supermarket dengan pasar malam pada tahun 80-an Read More »

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk mengulit kenangan dan┬ásebagai tanda masih sayangkan makanan-makanan …

List makanan legend di Taiping Read More »

RED OMNIBUS

Ni la bas paling legend di Taiping satu ketika dulu. Pssttt..Sekarang Taiping dah ada Rapid bas..hahaha. Gambar ini sebenarnya telah diambil oleh jurugambar profesional yang bernama Ravin Rao Santheran. Inilah gambaran penuh keadaan dan mungkin saat-saat akhir RED OMNIBUS yang usang seolah-olah ingin mengucapkan selamat tinggal kepada warga Taiping khususnya! Tataplah setiap inci bas-bas usang …

RED OMNIBUS Read More »