Makan Makan

GULA GULA GULA DALAM AIR Parents..please..no 3 in 1..no vitagen..ni ribena..no no no minuman yang dipek2 ni..sayangi diri anda..sayangi anak2 anda..macam mau pitam tengok kandungan gula dalam makanan/minuman ni..kesian organ2 kita mau proses terlalu banyak gula..kesian anak2 disebabkan kejahilan dan ketidak pekaan kita, badan menerima gula lebih daripada sepatutnya..šŸ˜„šŸ˜„šŸ˜„ ***ASRILFIGHTER***

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk mengulit kenangan danĀ sebagai tanda masih sayangkan makanan-makanan …

List makanan legend di Taiping Read More »

Western Food di Raintown Brother cafe

Semalam pusing2 terjumpa satu cafe.. Raintown Brother cafe dekat sebelah bistro mamak di econsave kamunting.. Bleh tahan gak Grill cheezy chicken dia. Freshh chicken ye.. Bukan frozen.. Hehehe.. Maklumlah. Skrg ni orang ramai nak meniaga tapi pakai menu frozen.. So.. Kesudahannya tingal tulang.Ā Nah! macam biasa, admin mesti takkan miss belanja gambaq makanan. Biaq hangpa terlioq …

Western Food di Raintown Brother cafe Read More »

Burger Kukus Bakar

Kalau anda tercari-cariĀ buger yang femes dan bersaiz besar kat Taiping ni, admin suggest pergi la keĀ LA Burger Kukus Bakar, Taiping.. Ape bestnye?? Haaa..meh nak belanja gambaq dia..Terlioq baq hanggg… Nak order untuk sambut birthday pon boleh..Rare sikit, asyik beli kek je kan..hihiihi. Anyway, lokasi La Burger ni terletak di sebelah IPD taiping bersama restoran Ara. …

Burger Kukus Bakar Read More »

roti bakar bandung

Deli Cafe – Chicken Chop dan Western terbaik di Taiping

Apa khabar semua!! Minggu ni admin nak review salah satu outlet yang makin femes dalam bisnes makanan ala western. Memperkenalkan DELI CAFE Kamunting.. Lokasi => Jalan ke Kampung Expo. Berdekatan Caltex kamunting. Belakang Lili Kuih Talam. Deretan kedai Wai Tat Enterprise. Deli Cafe telah berpindah ke lokasi baru yg lebih luas.. Lokasi Deli Cafe terkini …

Deli Cafe – Chicken Chop dan Western terbaik di Taiping Read More »